Напередодні нового року!

Дата: 2022-11-26

Автор: Олена Поздєєва

Що робити, якщо ваша дитина вже досить велика, щоб не вірити в Святого Миколая, але Вам хочеться зберегти для неї відчуття казки та дива? Цим питанням задаються багато батьків.

Найчастіше цей період настає у дітей віком 6-7 років. І тут дві стратегії, деякі дорослі продовжують робити все, щоб не розчарувати дитину, деякі розповідають правду, але мені здається, що є один спосіб, який мені дуже подобається.

Помітивши, що ваша дитина не вірить більше в існування Святого Миколая, Ви можете відвести її в якесь затишне місце. Це може бути кафе або затишні домашні посиденьки з чашкою ароматного чаю та пирогом. І можна сказати приблизно таку фразу: «Ти, звичайно, дуже виріс за цей рік. І не тільки став вищим – я бачу, що твоє серце теж побільшало. І ти так виріс, що сам можеш стати Сантою. Можливо, ти помітив, що більшість побачених тобою Святих Миколаїв – це люди, переодягнені в нього. Деякі з твоїх друзів могли сказати тобі, що його взагалі не існує.

Так думають багато дітей, бо вони ще не готові бути Святим Миколаєм. Але ти готовий."

(Постарайтеся, щоб у вас був таємничий голос).

Далі, запропонуйте дитині вибрати кого-небудь, з ким вона не так добре знайома, але при цьому є можливість дізнатися, що порадує цю людину, яка у неї мрія, якщо дізнатися складно, то можна просто спекти печиво. Якщо ж мрія дитині не по кишені, то можна зробити з кимось із дорослих м'яку іграшку, яка асоціюватиметься з мрією людини. Подарунок обов'язково потрібно загорнути у подарунковий папір.

І найголовніше, дитина ніколи не повинна зізнатися, що саме вона була Святим Миколаєм. Це і буде таємницею Святого миколая! Бути Святим миколаєм – це безкорисливо віддавати.

З кожним роком подарованих подарунків буде більше, а разом з цим зростатиме серце Вашої дитини.

(текст підготовлений за матеріалами Леслі Раш)

Натиснувши "Прийняти файли cookie", ви даєте згоду на зберігання файлів cookie на вашому пристрої для поліпшення навігації по сайту, аналізу використання сайту і надання допомоги в наших маркетингових зусиллях.
Умови